Häromdagen gled mobilen ur fickan och ner i soppan. Japp. Soppan var det bara att hälla ut och hur det blir med mobilen får hen som ska laga den se, men de verkar ändå hoppfulla. Begreppet koka soppa på en spik har man ju hört talas om och min mormor var himla bra på det. Hon gjorde grytor på ärtor och ost och det smakade alltid fantastiskt gott.

Att koka soppa på en mobil är däremot inte samma sak. Jag tänkte nämligen snarare på alla receptappar som finns tillgängliga. Det finns många som är mer eller mindre bra, och mer eller mindre likadana.

Länge har jag använt appen Kokaihop, men den är inte så inspirerande, därför laddade jag nyligen hem en ny matapp och Stowr. De använder snyggare bilder men det betyder ju inte nödvändigtvis att maten blir godare. Det bästa med kokaihop är att den har så väldigt många recept inlagda och betygsättningen sker baserat på användarnas betyg. Här är lite andra intressanta matappar.

ICA Handla

Som passar dig som handlar på ICA. I den kan du skapa inköpslistor som sorteras efter ordningen i din butik. Du kan också söka på recept och lägga till ingredienser i inköpslistan.

Green Kitchen

Innehåller goda recept på vegetariska frukostar, luncher, middagar, mellanmål och desserter. Recepten försöker också begränsa användningen av gluten, socker och mejeriprodukter i sina recept.

Karma

Det är inte alltid man vill eller behöver laga maten själv. Appen Karma försöker kombinera en lösning på matsvinnet med hungriga användare. Idén går ut på att olika restauranger erbjuder mat som de annars skulle kasta till ett lägre pris. ”Med Karma äter du gott, sparar pengar och räddar miljön”, säger de på sin webbplats. Bland annat har Waynes Coffee och matgrossisten Martin & Servera anslutit sig till appen, dessutom har ett 40-tal andra restauranger anslutit sig i Stockholm. Förmodligen fungerar den bäst i större städer.

Koka soppa på en mobil
Tagged on:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 + tre =