Enkel och rolig matlagning

Har du börjar intressera dig för matlagning? Men är inte säker på vart du ska vända dig eller vad man ska göra och hur man ska börja? När det gäller matlagning gäller grundregeln; ju mer kunskap du får, desto mer kommer du intressera dig för maten. I den här texten bjuder vi på ett par enkla knep som du kan använda direkt i köket.

Svampen

Svamp missfärgas snabbt och de ser inte alltför aptitretande ut om de råkar ut för det. Du kan förhindra missfärgningen genom att följa denna enkla teknik. Pressa saften av en kvarts citron på en pappershandduk och torka varje svamp i syran. Detta rensar svamp och hindrar den från att ändra sin ursprungliga färg. Enkelt va?

Svamp

Frysta grönsaker bör endast användas som en sista utväg i husmanskost. (Det tycker iallafall vi). Även om de är billiga och vanligtvis tillgängliga året runt, tappar de mycket av sina viktiga näringsämnen under frysningen. Frysta grönsaker har förlorat en del av sina hälsosamma vitaminer och näringsämnen. De kan även förekomma ohälsosamma tillsatser. De tenderar också att smaka sämre än deras färska motsvarigheter. Helt enkelt ingen rolig historia.

Tillsätt syra

Om du känner att din maträtt saknar något men det är inte salt eller peppar. Överväg att tillsätta något surt. Citron, vin och vinäger kan alla vara ett bra sätt att tillsätta syra till ett recept. Friska sura balanserar ut smaken av något sött.

Citron

God hemlagad kycklingbuljong är en underbar bas i soppor, grytor, grytor och mer. När vätskan har svalnat kan du förvara den i tunga fryspåsar. Enkelt och praktiskt tips.

Var noga med att läsa näring etiketter vid köp av matvaror. Många ingredienser kan visa sig vara ohälsosamma. Genom att läsa etiketter, kan du kontrollera om produkten innehåller socker eller natrium i stora mängder. Socker och natrium kan vara skadligt för din hälsa om den överkonsumeras.

Vad kul att du börjat intressera dig mer för mat. Det viktiga i det stora hela är att du tycker om att laga mat och att du gör det på ditt helt egna vis.

Lycka till från Delsbocatering.se

Matinspiration

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

fyra × ett =