Kolesterol och åderförkalkning – inget nytt under solen

Vilken sjukdom dödar mest folk i världen idag? Överraskande nog så är det inte vad du tror. Faktum är att det är hjärt- och kärlsjukdomar till följd av bland annat högt kolesterolvärde. Med andra ord så är kött och mejeriprodukter något av det farligaste vi kan äta i modern tid. Nedan kommer du få ett tydligt exempel som förankrar detta hemska påstående, men först ett förtydligande: ett enda ägg på den fagra morgonkvisten bidrar till ett förhöjd kolesterolvärde.

På sjuttiotalet lyckades en mycket orolig ung man rädda sin mormors liv med hjälp av enbart en naturlig kost. Hon hade fått beskedet av läkarna att hon skulle inte skulle bli äldre än sextiofem. Ett flertal hjärtoperationer i i kampen för att rädda henne från åderförkalkningen hade medfört ärrbildningar på hjärtat, och det ledde till att läkarna till slut gav upp och sa att det inte fanns mer för henne att göra. Den unga mannen vägrade emellertid att tro på det, så istället för att stå vid sidan om och se på uppmanade han sin mormor att inleda en naturlig kost enbart bestående av färska plantvaror.

Gissa om läkarna blev förvånade över att kvinnan fick leva som en sund och frisk kvinna i trettio år. Värt att tänka på med tanke på att fyrtio år har gått sedan denna historia tar sin början, och vi är fortfarande kvar i den obrydda axelryckningen

Påverkar maten dig?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton + 19 =