Dags för jul, mat och julbord. I det här inlägget tänkte vi ge lite enkla dukningstips som vi hoppas ska höja feststämningen. Tanken bakom tipsen är också att de är rätt enkla, att du med små medel ändå kan göra matbordet fint. De kommer inte heller att ta särskilt lång tid att göra.

Jullykta
Förutom maten är det jullyktor och andra dekorationer som sätter pricket över i och höjer stämningen.
  • Gör en mysig ljuslykta med dekorationer och låt den inta huvudpositionen på julbordet. Lyktor drar blickarna till sig och ökar myskänslan. Genom att använda saker som du redan har i ditt hem kan du också lätt göra den fina. Lägg bara till lite glitter i botten av lyktan för att få en extra fin julstämning, men inte för mycket så att det inte blir brandfarligt. Glittret kommer att gnistra fint i ljuset. Använd också andra dekorationer med julkänsla, tallkottar, julgranskulor. Var kreativ och låt fantasin flöda.
  • Skriv ner namnen på ett vitt, lite tjockare papper. Klipp ut dem så att de alla har samma storlek. Välj sedan ett mörkare, brun-grått papper (också lite tjockare), klipp ut en något större bit av den. Den vita kommer sedan att fästas på denna. Dekorera det mörkare pappret, förslagsvis med en kvist från närmsta barrträd. Ge den en finishing touch med hjälp av ett rött juligt band som du knyter till en finns rosett. Fäst sedan namnpappret på detta. Superfint!

    Julljus
    Vanliga värmeljus i färgade glas fungerar också som en stämninghöjare. Glöm aldrig brandsäkerheten bara.
  • Dekorera alla stolsryggarna med hjälp av band och rosetter i julens färger, om du vill lägga till kottar och annat finns det absolut inget hinder för det.

Sedan var det bara resten av dukningen kvar. Häromveckan hittade vi jättefina nya porslinsprodukter av från ib Laursen. Traditionellt och stilrent. Dem tänkte vi duka med.

Tre enkla dekorationstips till julbordet
Tagged on:     

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva + tolv =